Cestor și Zoua au dezvăluit situația incredibilă de la Astra! “Am făcut grevă de trei ori”

Probleme financiare ale Astrei Giurgiu au afectat evoluția jucătorilor în meciurile din ultimele luni. Francezul Mike Cestor și camerunezul Jacques Zoua au dezvăluit că au stat fără bani de mâncare, medicamente şi chirie, fiind neplătiți din decembrie 2018.

Cei doi jucători consideră că atmosfera de incertitudine și nemulțumire creată în cadrul lotului a afectat performanțele din play-off-ul Ligii 1 și finala Cupei României.

Astra a ratat participarea în preliminariile Europa League după eșecul din finala Cupei, 1-2 cu Viitorul. 

Am făcut grevă de trei ori, cred. O dată înaintea meciului de la Cluj din Cupă…Nu ne-am antrenat, am venit la Ploieşti dar nu ne-am antrenat.De fapt toată echipa a luat decizia să nu se antreneze pentru a protesta. Dar chiar şi aşa nu s-a întâmplat nimic. Că sunt în România nu regret, dar că am venit la Astra da, regret.

Dacă într-o zi văd că un jucător din echipa mea, despre care ştiu că e capabil să elimine 5 adversari din joc, nu în stare să treacă de nimeni, îmi spun doar că tipul are probleme mentale din cauză că nu a fost plătit, că nu e într-un mediu bun, eu la asta mă gândesc“, a spus Mike Cestor la DigiSport.

mike cestor

Cred că jucătorii pe care îi avem au o calitate extraordinară. Şi având acest lot cred că puteam bate pe oricine în acest sezon. Sincer! Dacă am fi stat bine mental, totul ar fi fost bine. Dar s-a ajuns ca până nici medicul echipei să nu mai aibă medicamente! Eu am avut probleme de mai multe ori, am fost la el şi mi-a spus: “Jacques, nu sunt bani de medicamente!”. Ce mai puteam face? Când ajungi aici, e foarte grav.

Odată, când am fost la maseur, era dezamăgit, voia să demisioneze… Nu putea să maseze jucătorii pentru că nu mai fusese plătit de mult timp. Sincer, noi am fost dezamăgiţi de Astra, nu de România. Nu m-ar deranja să rămân în România, raportat la situaţia de la Astra nu cred că ar putea fi mai rău în altă parte“, a declarat Jacques Zoua la DigiSport.

jacques zoua