Cea mai urâtă aniversare pentru Rednic: “Copos nu știa, m-a dat afară”

Mircea Rednic a debut în antrenorat la Rapid, primul dintre cele trei mandate pe banca giuleștenilor de care a avut parte. 

Iar de acea perioadă se leagă și o amintire neplăcută, chiar de ziua de naștere a antrenorului.

“Paradoxal, cea mai tristă zi e cea care îmi vine prima în minte, atunci când ne referim la perioada de antrenorat. Şi să știi că nu Copos mi-a dat atunci florile, cum s-a scris, ci angajaţii de la Rapid, pe care-i premiam din buzunarul meu.

rednic rapid

Copos nici nu știa că e ziua mea, așa de mult m-a apreciat. A aflat când îmi zicea că mă dă afară și l-a văzut pe un angajat că îmi aduce flori. Mă doare și acum, mai ales că făcusem ceva pentru Rapid” a povestit tehnicianul de 58 de ani pentru gsp.ro.

În ciuda acelui episod de tristă amintire, Rednic a revenit în Giulești pentru a cuceri ultimul titlu din istoria clubului, în 2003. Dar despărțirea a fost din nou una dureroasă, atunci când acesta a fost îndepărtat pentru aducerea lui Dan Petrescu în Grant.

Dar Rednic s-a răzbunat la primul meci în care a avut-o adversară pe Rapid. Ca antrenor al Craiovei și-a învins fosta echipă și a avut o dedicație specială pentru George Copos: “Ce bine îmi pare că ai luat țeapă! Ce bine îmi pare că ai pierdut” au fost cuvintele din 2004 ale sărbătoritului de astăzi.

  CITEȘTE ȘI –>> Rednic, amintiri din cea mai frumoasă perioadă a carierei de fotbalist: “Acolo m-am serbat ca la carte”