Ce va face Octavian Șovre cu autografele lui Haaland: ”Cu acest gând l-am rugat”

Sursa foto- Profimedia Images

Octavian Șovre a fost surprins în timp ce îi cerea un autograf norvegianului Erling Haaland, de la gruparea germană Borussia Dortmund.

Gestul inedit al asistentului s-a produs la finalul meciului Manchester City – Borussia Dortmund, scor 2-1, din prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

În ultima declarație, dată site-ului oficial al Federației Române de Fotbal, Octavian Șovre a dat mai multe detalii în legătură cu autografele semnate de Haaland și a spus că acestea vor fi scoase la licitație pentru a sprijini pe oamenii care suferă de autism. De asemenea, asistentul a mai afirmat că este conștient de natura acțiunii sale care a ieșit din normele obișnuite ale unui arbitru UEFA.

guardiola
Sursa foto- BT Sport

“Povestea începe cu câţiva ani în urmă, atunci când împreună cu alţi arbitri din judeţul Bihor şi cu colegi din brigăzi internaţionale am decis să sprijinim o asociaţie care se îngrijeşte de persoanele care suferă de autism, dar şi care şi alte acţiuni caritabile. Una dintre contribuţii a fost oferirea unor suveniruri din sport, în special autografe, cu fotbalişti şi sportivi, pentru a fi scoase la licitaţie şi a aduna fondurile necesare desfăşurării activităţii. Cu acest gând l-am rugat pe Haaland să-mi semneze cartonaşele care, între timp, au ajuns la directoarea asociaţiei respective. Acestea vor fi scoase la licitaţie, sper să fie valorificate la maxim şi să îi ajute pe cei care au nevoie. Am avut şansa de a intra în contact cu mari sportivi, mari fotbalişti, atât cu ocazia Jocurilor Olimpice, cât şi la alte competiţii internaţionale. Astfel am reuşit să adun autografe în acest scop.

sovre brigada hategan

În primul rând aş dori să le mulţumesc şi eu celor care, după ce au aflat de această poveste, au ales să sprijine activitatea asociaţiei în diferite feluri. Am văzut articole sportive donate în scop caritabil şi nu numai, iar acest lucru m-a bucurat. Apoi, sunt conştient că acţiunea mea nu s-a încadrat în normele impuse arbitrilor UEFA. Ceea ce îmi doresc însă este ca prestaţia mea şi a brigăzii din care fac parte să primeze în luarea oricărei decizii privind cariera mea internaţională”, a declarat Octavian Șovre pentru frf.ro.

CITEȘTE ȘI –>> Ultimele detalii ale șefului CCA cu privire la situația lui Octavian Șovre