România a pierdut partida cu Suedia, scor 0-2, și nu se mai poate califica la EURO prin intermediul preliminariilor.

La București, pe Arena Națională, Berg și Quaison au marcat golurile nordicilor în prima repriză.

După meciul de seara trecută, șansele ”tricolorilor” de a ajunge la turneul final de anul viitor se leagă doar de barajul din Liga Națiunilor.

Dacă ”tricolorii” vor rata prezența la turneul final, FRF va pierde o sumă importantă de bani. UEFA oferă 9.25 milioane de euro fiecărei echipe care se califică la EURO 2020.

La turneul final de anul viitorul, Bucureștiul se numără printre cele 12 orașe care organizează EURO, alături de Copenhaga, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Glasgow Baku, Roma, Sankt Petersburg, Londra și Munchen.

Astfel, dacă România nu se va califica la EURO, echipa națională nu va rata doar prezența la un turneu final, ci și posibilitatea de a juca meciuri în fața propriilor suporteri, pe Arena Națională.

Cum ajungem la EURO

România păstrează o șansă să ajungă la EURO 2020, prin barajul din Liga Națiunilor, acolo unde va întâlni Scoția sau Islanda în semifinale (în deplasare).

Barajul din Liga Națiunilor se va disputa la finalul lunii martie, iar finalele celor 4 divizii se vor disputa pe terenul uneia dintre cele două finaliste, locul urmând să fie stabilit prin tragere la sorți.

România ar putea disputa la București o posibilă finală de Liga Națiunilor. De exemplu, împotriva Norvegiei, dacă va fi în Divizia C, sau împotriva Israelului sau a Ungariei, dacă va fi în Divizia A.

Citește și Adrian Rus ține capul sus: ”Nu ne e frică de nimeni! Mergem mai departe”