Ce fotbalist a alergat cel mai mult la Cupa Mondială 2018

Roman Zobnin, rusul care a alergat 63 de kilometri în meciurile de la Cupa Mondială 2018

Dacă englezul Harry Kane este golgheterul turneului final din Rusia, iar croatul Subasici a egalat recordul de penalty-uri apărate într-un meci la Cupa Mondială, nu veți ghici niciodată cine a alergat cel mai mult.

Roman Zobnin. Acest fotbalist rus în vârstă de 24 de ani pare să fi avut 3 plămâni la Cupa Mondială organizată de țara sa în această vară. Mijlocașul de la Spartak Moscova a parcurs 63 de kilometri în cele 510 minute jucate la turneul final.

Tot un rus deține și recordul de kilometri alergați pe meci. Aleksandr Golovin (22 de ani) de la ȚSKA Moscova a lipsit în meciul cu Uruguay, pierdut cu un 0-3 sec de ruși, dar a avut o medie de 13,7 kilometri alergați pe meci la Cupa Mondială 2018.

Primul fundaș care a marcat în 3 meciuri consecutive

Apărătorul columbian Yerry Mina a devenit primul fundaș din istorie care marchează în trei meciuri consecutive la Cupa Mondială. Și dacă tot veni vorba de recorduri greu de egalat, mexicanul Rafael Marquez l-a depășit pe legendarul Diego Maradona la acest turneu final, purtând pentru a 17-a oară banderola de căpitan a naționalei sale într-un meci de la ”Mondiale”.

Marquez face parte și din grupul ultra-select, alături de compatriotul său, Antonio Carbajal, și germanul Lothar Matthaus, al jucătorilor care au evoluat la cinci turnee finale.

Cele mai multe șuturi spre poartă le-a trimis brazilianul Neymar (27), el fiind urmat de compatriotul său Coutinho, cu 22. Cei doi brazilieni au marcat împreună patru goluri, câte a reușit portughezul Cristiano Ronaldo din 21 de șuturi.