Ce ar face Gică Hagi dacă ar fi președintele României. “Câte școli s-au renovat? Niciuna”

Radomir-Antic

Antrenorul Viitorului, Gică Hagi, a pornit o tiradă împotriva autorităților din România în privința sprijinului acordat sportului. Fostul căpitan al echipei naționale a reclamat infrastructura veche și lipsa finanțării.

Dacă ar fi președintele României, Gică Hagi ar dezvolta un proiect de investiție pentru trei domenii: sport, cultură și sănătate. ‘Regele’ a oferit ca exemplu Ungaria.

Cu ‘Nu’ nu se poate construi niciodată nimic. Au trecut 30 de ani! Și eu mă întreb de ce fotbalul e mai sărac… trebuie să vorbim despre ce trebuie să facem pentru a deveni mai buni. Cum renovăm stadioanele, cum facem un buget! De ce sunt doar 3-4 stadioane renovate? Așa de greu este pentru un oraș mare să renoveze un stadion? Nu avem 10-15 milioane (de euro)? Fiecare primărie e obligată să facă lucrul ăsta.

Trebuie să creăm un mediu sănătos. Hai să vorbim de bugete, de investiții în sport. Dacă aș fi președintele României, aș investi numai în cele trei segmente sociale: sport, cultură, sănătate. Uitați-vă, faceți analiză! Câte spitale s-au renovat? Câte școli s-au renovat? Niciuna! Câte stadioane s-au renovat? Nimic! Ne luăm de cei de la Sepsi pentru că sunt susținuți de Guvern. Păi ce fac ăia în Ungaria… duceți-vă să vedeți cum investesc“, a spus Gică Hagi, în cadrul unei conferințe de presă. (VIDEO)

‘Regele’ i-a luat apărarea Cristinei Neagu, care solicită un salariu mai mare de la CSM București.

Noi zicem <Mamăăă, cât o plătim pe Neagu!>. Păi e plătită foarte puțin, după mine. Nu mai fiți invidioși! Trebuie să o respectăm! Dacă ați făcut-o <Messi> și știți cât câștigă Messi, aproape 100 de milioane (de euro) pe an. De ce nu implicăm multinaționalele să susțină sportul?“, a mai declarat Gheorghe Hagi.

Spynews.ro