Daneza Caroline Wozniacki, aflată pe locul doi în clasamentul mondial WTA, a declarat că are încredere în șansele ei de a câștiga Openul Franței pentru prima dată în carieră. Înaintea debutului la Paris, Wozniacki a recunoscut că zgură nu este suprafața ei preferată și că Simona Halep este printre favoritele la ridicarea trofeului.

Caroline Wozniacki va juca luni împotriva americancei Danielle Rose Collins (locul 44 WTA), pe arena Philippe Chatrier, în jurul orei 16.

După ce a câștigat Openul Australiei, primul ei trofeu în turneele de Mare Șlem, încrederea sportivei daneze a crescut enorm. Caroline (27 de ani) nu a trecut niciodată de sferturile de finală la Roland Garros.

A fost ceva incredibil să câștig în Australia și sper că voi construi pe baza acelui succes. Urmează alte trei turnee de Mare Șlem și voi da totul pentru a ajunge în fazele finale. Relația mea cu zgura este complicată. Uneori o urăsc, alteori îmi place. Mă simt precum Bambi. Dar mereu încerc să rămân optimistă și să folosesc experiența pe care am acumulat-o în ultimii ani. Pe zgură, trebuie să-ți alegi bine momentele și să ai răbdare. Am învățat în timp aspectele importante. Am făcut meciuri bune aici … în 2010 am fost învinsă de către Francesca Schiavone, anul trecut de către Jelena Ostapenko. În 2008, am pierdut împotriva Anei Ivanovici. Toate au câștigat apoi trofeul. Așa că am dovedit că pot juca foarte bine pe această suprafață. Depinde foarte mult situația de moment și starea de spirit„, a spus Wozniacki într-un interviu pentru WTA.

Caroline Wozniacki admite că Simona Halep are șanse foarte mari să câștige turneul de la Paris, dar consideră că nu sunt diferențe foarte mari între primele jucătoare ale lumii.

Simona Halep se mişcă bine pe zgură, apoi Petra Kvitova a jucat şi ea foarte bine. Este însă un turneu deschis. Nu este imposibil să câştig. Nu ştiu dacă va fi anul acesta, dar este posibil. Zgura nu este suprafața mea favorită, dar, în același timp, nu cred că există specialiste pe zgură în circuitul feminin – cum este cazul lui Rafa Nadal în cel masculin. La noi, situația este destul de echilibrată, deschisă oricărui rezultat. Vreau doar să joc bine și să mă simt bine la Roland Garros„, a mai declarat daneza.