Cariera lui Constantin Budescu putea arăta altfel în acest moment: “Dacă era muncitor îl vedeam la Atletico Madrid!”

Constantin Budescu (32 de ani) a semnat în urmă cu doar o săptămână un contract cu arabii de la Damac, dar această aventură se pare că nu îi prinde deloc bine fotbalistului român!

Ajuns la 32 de ani, Budescu se pare că și-a recăpătat pofta de fotbal în ultima vreme, iar evoluțiile sale în tricoul celor de la Astra Giurgiu au pus pe jar mai multe echipe. După ce s-a spus că își va prelungi contractul cu formația lui Ioan Niculae sau că va merge din vară la FCSB, mijlocașul a luat decizia surprinzătoare de a merge în zona Golfului.

Managerul sportiv al Petrolului Ploiești, Costel Lazăr, a vorbit despre fostul fotbalist al “lupilor galbeni” și este de părere că traiectoria sa profesională putea fi cu totul alta în acest moment. Oficialul prahovenilor consideră că dacă mijlocașul ajuns la 32 de ani era mai muncitor, astăzi am fi putut vorbi de un Constantin Budescu în fotbalul de la cel mai înalt nivel.

Budescu 2

“Budescu e un jucător aparte, foarte talentat, cu potențial foarte mare. Când vrea el, face un efort deosebit, dar, din păcate, este un jucător care s-a mulțumit cu destul de puțin din punct de vedere al efortului. Ca realizări el a avut destule, dar în opinia mea putea mult, mult mai mult. Pe un Budescu muncitor cred că îl vedeam la Atletico Madrid, în campionatul Spaniei. 

Un jucător sclipitor, cu execuții, știința jocului, tot ce îi trebuie unui jucător în teren. Efortul a fost cel care a făcut ca el să nu joace mai sus. Sau poate comoditatea. Cel care a reușit cel mai mult acest lucru (n.r. – să îl capaciteze pe Budescu) a fost Marius Șumudică, când i-a avut în tandem pe Budescu și Alibec și erau jucători care făceau diferența.”, a declarat Costel Lazăr, potrivit GSP.

Citește și Plecat în Arabia, Budescu nu este deloc fericit: „Era amărât, stă într-o camera pe-acolo, singur!”