Care e situația în China, la un an de la primul caz de coronavirus: “Aici nu există mască sau distanțare fizică”

Autoritățile din China au luat măsuri extrem de dure pentru a stopa răspândirea cu noul coronavirus, precum izolarea unor întregi orașe.

La circa un an distanță de la raportarea primului om infectat cu SARS-COV-2, viața în China a revenit la normal.

Cea mai mare libertate de pe glob aici e. Restaurantele sunt deschise, școlile sunt deschise, nu există mască, nu există distanțare fizică. Din cauza pandemiei n-am putut să-mi aduc familia aici, în China. Am stat singur un an, a fost complicat”, a declarat Cosmin Olăroiu, antrenorul lui Jiangsu Suning pentru GSP.

Olaroiu

Antrenorul român a câștigat titlul în fața mult mai titratei Guangzhou Evergrande. Din cauza restricțiilor impuse, unii jucătorii au fost la un pas să cedeze.

Am fost cazați într-un complex imens, care conține 7 hoteluri, cu terenuri de antrenament, cu parcuri unde puteam să ieșim să ne plimbăm. Cu teste făcute săptămânal, la care n-a fost pozitiv nici măcar o singură persoană în toate aceste luni de zile, de la nicio echipă.

Jiangsu Suning

A fost o competiție-maraton. Am jucat meciuri multe, foarte multe într-o perioadă scurtă. A fost un volum de muncă excesiv de mare. Practic, jucând doar din 3 în 3 zile, noi nu mai puteam antrena echipa, dar ea trebuia să fie pregătită la ora meciului. Apoi, oboseala psihică, incredibil de greu de gestionat.

Unii chiar au fost aproape să clacheze, alții aveau probleme de altă natură, dar pe toți eram obligați să-i ținem la un nivel competitiv, care să ne permită să jucăm până la capăt. Și am reușit”, a mai declarat Cosmin Olăroiu pentru GSP.

cosminolaroiu

Citește și Unde a clacat Universitatea Craiova: “Anul 2020 ne-a creat o stare de tensiune”