Căpitanul lui Dinamo, atac la adresa conducerii FRH: „Am fost crescuți cu pumnul în gură, dar nu mai e de mult o soluție!”

Dan Savenco (34 de ani), căpitanul lui Dinamo, a vorbit deschis despre cum decurg lucrurile la echipa natională de handbal masculin a României.

Căpitanul lui Dinamo susține că jucătorii refuză să meargă la echipa națională din cauza condițiilor și a felului în care sunt tratați la prima reprezentativă. Savenco le amintește oficialilor FRH că și ei au refuzat naționala după ce au ajuns la cluburi mari din Europa.

„Puteți să-l întrebați pe domnul președinte al federației de ce nu merge naționala. Dacă stăm bine și ne amintim, declinul echipei naționale, de la generația lor încoace a început. Ei au plecat la echipe foarte mari în Europa, Barcelona, Montpellier, echipe care erau în top, și când s-au întors au început să refuze echipa națională. Din aceleași motive din care actualii jucători o refuză! Din cauza condițiilor care sunt la prima reprezentativă, a felului în care ești tratat, pentru că nu avem asigurări medicale.

Și vorbesc din propria-mi experiență. Mi-am rupt umărul și până să-mi revin, doi ani de zile, nu m-a sunat nimeni, nu m-a întrebat nimeni nimic din federație. Când mi-am revenit și au văzut că sunt la același nivel ca înainte, am fost iarăși convocat. La echipa națională te duci de plăcere, dar asta nu înseamnă că te duci să-ți periclitezi viitorul, fiindcă toți avem familii, avem copii de crescut”, a spus Dan Savenco, pentru TVR.

Rareș Fortuneanu, se luptă cu morile de vânt

„M-am întors la echipa națională, am discutat cu Rareș Fortuneanu și-l apreciez pentru ceea ce vrea să facă. El știe exact situația din România. Știe cum gândesc, dar din păcate s-ar putea să aibă parte de niște piedici. S-ar putea să se lupte cu morile de vânt. Tot sperăm să se schimbe ceva, dar sunt mici șansele”, a mai spus Savenco.

Savenco este de părere că handbaliștii care merg la echipa națională ar trebui să fie remunerați, așa cum se întâmplă cu toți ceilalți membri ai federației.

„Toată lumea ne-a acuzat că mergem pentru bani la națională. Nu ai cum să te îmbogățești, dar asta nu înseamnă că mergi să își bată cineva joc de tine. Până la urma-urmei, suntem acuzați că vrem să fim plătiți de echipa națională, că nu suntem naționaliști. Dar cei din federație nu primesc bani pentru ceea ce fac? Acesta e serviciul nostru, din handbal ne câștigăm existența”, – Dan Savenco.

„Am fost crescuți cu pumnul în gură și cu capul plecat, dar nu mai e de mult o soluție!”, a fost concluzia căpitalului dinamovist.

Citește și ♦ BREAKING NEWS | S-a stabilit data exactă pentru Jocurile Olimpice! Vezi când va avea loc evenimentul de la Tokyo