Capitala va avea o sală polivalentă ultramodernă! Cât va costa

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat construirea unei săli polivalente cu o capacitate de 20.000 de locuri. Noua arenă multifuncțională va costa aproximativ 138 de milioane de euro.

Proiectul a fost aprobat astăzi și ar trebui finalizat în maximum trei ani.

Actuala Sală Polivalentă din București are o vechime de 45 de ani.

 

“Vom avea în sfârșit o sală polivalentă, o sală multifuncțională în București, după epopeea pe care a trăit-o acest proiect. A fost o licitație acum câțiva ani, care a avut numeroase contestații… și în final a trebuit s-o luăm de la capăt. În afară de sala multifuncțională, vor mai fi încă 5 terenuri de sport la suprafață.

Nu pot fi comparate costurile cu alte săli similare care au fost realizate în țară, pentru că este o capacitate nemaîntâlnită în România. Am solicitat tuturor federațiilor sportive din România să ne transmită necesarul de dotări, astfel încât această sală să fie omologată la standarde internaționale pentru toate sporturile. Costul estimat este de 138 de milioane de euro. Timpul de execuție este de maximum trei ani”, a spus Gabriela Firea, în cadrul unei ședințe de Consiliu General al Municipiului București.

Sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti!

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 11 martie 2019

Noua sală polivalentă va fi construită pe o suprafață de 60.000 de metri pătrați și va fi dotată cu o parcare subterană de 380 de locuri. 

Spynews.ro