CAMPIONIII din sportul românesc au avut mesaje speciale de Centenar: “Să fim mai UNIȚI!”

Sportivii care au scris istorie pentru România au avut mesaje speciale cu ocazia Centenarului.

Ilie Năstase, Gabriela Szabo, Leonard Doroftei, Cornel Dinu sau Anghel Iordănescu au vorbit despre această zi specială.

“De-a lungul carierei mele sportive, am reprezentat România cu mândrie. Îmi iubesc ţara şi cred că orice sportiv, dar si orice om, indifferent de domeniul de activitate, trebuie să simtă româneşte, să fie un adevărat ambasador al României şi să arate lumii realizările ţării noastre.

Sportul, cultura, ştiinţa, educaţia sunt domenii în care am excelat mereu, indiferent de vremuri sau de multele dificultăţi prin care a trecut România de 100 de ani încoace. Iar sentimentul patriotic ar trebui să ne anime şi să ne motiveze ca naţie şi acum, şi peste încă 100 de ani!

Urez României şi românilor să fie sănătoşi şi să fie buni, şi mai ales, sa fie uniţi şi să se gândească să creeze un viitor mai bun pentru generaţiile care vor veni”, a spus Gabi Szabo, pentru News.ro.

ilie nastase

“Eu doresc României ce i-au dorit politicienii de acum 100 de ani, pentru că dacă nu erau ei, nu eram nici acum uniţi. E ţara mea de dor, chiar dacă am plecat 25 de ani, cu turnee 30, dar România nu a plecat niciodată din mine. Doresc să fim mai buni unii cu alţii şi să avem politicieni ca atunci”, a fost mesajul lui Ilie Năstase.

anghel iordanescu

“Cel mai important pentru noi este tradiţionalul La mulţi ani, unitate, credinţă în Dumnezeu, pace şi linişte. Le doresc României şi românilor înţelepciune şi credinţă, pentru că este singurul lucru care ne poate ajuta să menţinem pacea şi liniştea în această ţară.

Din punct de vedere sportiv îmi doresc să realizăm ceea ce ar bucura cel mai mult pe români, performanţe cât mai multe, în sensul că la fotbal echipa naţională să ne califice din nou la o competiţie majoră, iar celelalte sporturi să ne aducă din nou bucuria medaliilor pentru că sportul întotdeauna ne aduce satisfacţie”, își dorește Anghel Iordănescu.

doroftei

„Iubire, prosperitate şi sănătate, cred că e de ajuns. Cel mai mândru că sunt român am fost atunci când am ridicat tricolorul sus, pe cea mai înaltă treaptă”, a spus Leonard Doroftei.