RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Camora vrea să scrie istorie în Gruia: „Avem exemplul lui Juventus!”

CFR Cluj a ajuns în 2020 la trei titluri consecutive de campioană! Ultima performanţă similară reuşită de o echipă din provincie data din 1927.

Pe atunci, Chinezul Timişoara a mers şi mai departe şi a ajuns la şase titluri de campioană consecutive. Căpitanul lui CFR Cluj, Mario Camora, şi-ar dori ca echipa din Gruia să îşi extindă la rândul ei seria de succese consecutive în Liga 1.

„- CFR Cluj a câștigat al treilea titlu consecutiv în 2020, devenind prima echipă din provicie care reușește această performanță după 1927. Consideri că acest moment va rămâne în istoria clubui?
– Da, cu siguranță va rămâne. După 1927, prima echipă. Și la club e prima dată când câștigă trei ani la rând, așa că n-are cum să nu rămână în istorie. 00:26

– Ai contribuit la toate cele trei titluri. Simți că ți-ai câștigat un loc în istoria clubului?
– E greu să spun eu, dar sincer eu spun că da, după atâția ani aici. Zece sezoane și jucătorul cu cele mai multe meciuri în prima divizie din istoria clubului. N-ai cum să nu rămâi în istorie.

– Chinezul Timișoara, ultima echipă cu trei titluri consecutive, a mers mai departe și a câștigat șase la rând în perioada 1921 – 1927. Având în vedere schimbările din fotbal față de acel moment, crezi că CFR poate egala performanța?
– Asta încercăm. E greu, dar încercăm cu toții. Eu cred că se poate și avem exemplu și aici, nu foarte departe, în Italia. Juventus câți ani a câștigat la rând, așa că, dacă putem să facem, cu siguranță noi o să încercăm și eu zic că e posibil. Nu e nimic care zice că o să fie imposibil. 

– Despre titlul de la Craiova, cât de greu a fost să câștigați după o perioadă atât de încărcată?
– A fost foarte greu. Eu zic că echipa a câștigat forță atunci, după ce s-a întâmplat la Mogoșoaia. Cred că a fost important pentru noi. Mulți jucători afară, mulți jucători la spital, antrenor la spital. A fost și magazionerul la spital. A fost complicat pentru noi și eu zic că asta a dat forță la echipă și a fost un aspect foarte important pentru noi, să câștigăm acest campionat” – a declarat Mario Camora într-un interviu pentru unul dintre sponsorii campioanei.

Din 2011 la CFR Cluj, Camora are în palmares patru titluri de campion în Liga 1: 2012, 2018, 2019 şi 2020.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare