Camelia Potec, despre amânarea Jocurilor Olimpice: “Această ediţie a JO ar fi fost dificil de organizat”

Camelia Potec a vorbit despre pregătirea pentru Jocurile Olimpice în condiții de carantină, dar şi despre amânarea competiţiei, care a dat peste cap tot programul sportivilor români.

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern a vorbit despre pregătirea sportivilor pentru Jocurile Olimpice. O parte dintre sportivi se pot folosi de noile simulatoare specifice.

”Sportivii noştri încă se pregătesc chiar dacă nu o fac în piscină, se pregătesc acasă, adaptându-şi planul de pregătire la condiţiile actuale. Avem deja 2 sportivi calificaţi la JO. 

Au posibilitatea să se pregătească pe un simulator specific, un fel de înot pe uscat. Aceste simulatoare pentru înot nu au apărut de ieri, de azi, au fost folosite de sportivi în pregătire când aveau posibilitatea să înoate şi în bazin. Ei foloseau aceste simulatoare nu chiar zilnic, dar la două zile în pregătirea pe uscat şi apoi intrau în apă.”

 ”Vestea amânării JO a venit ca o normalitate şi ca un lucru firesc la ceea ce se întâmplă în lume.  Această ediţie a JO ar fi fost dificil de organizat, în al doilea rând ar fi fost ar fi fost organizată cu o teamă din partea tuturor.

Potec crede totodată că dacă situaţia actuală va dura prea mult timp, pentru sportivi va fi aproape imposibil să recupereze timpul pierdut:

”Ne-am bucurat pentru că sportivii noştri au şansa de a reveni chiar dacă ei întrerupt două luni, cât se estimează că vor mai fi închise aceste baze sportive. Tot programul a fost dat peste cap. Dacă situaţia va dura mai mult de 4 luni de zile, atunci şansele lor fi minime să recupereze în câteva luni ce s-a pierdut într-o jumătate de an”, a încheiat Camelia Potec

CITEȘTE ȘI: Un fotbalist vindecat de COVID-19 a vorbit despre stările prin care a trecut în timpul bolii: „Niciodată nu știi ce se întâmplă!”

 

Spynews.ro