VIDEO | Cadoul ideal la 30 de ani! Mihaela Buzărnescu, în finala turneului de la Praga

Aniversare de neuitat pentru Mihaela Buzărnescu! În ziua în care a împlinit 30 de ani, românca s-a calificat în finala de simplu a turneului WTA de la Praga, după ce a învins-o pe Camila Giorgi din Italia, scor 4-6, 6-3, 7-5.

Partida a fost extrem de echilibrată și s-a încheiat după două ore și jumătate. În setul decisiv, Giorgi a servit pentru meci la 5-4, dar Buzărnescu a reușit un break rapid. Ambele jucătoare au fost nesigure la serviciu, într-un meci cu 14 break-uri (8 pentru româncă, 6 pentru italiancă). Mihaela a făcut ravagii cu forehand-ul, câștigând numeroase puncte spectaculoase.

În ultimul act al competiției de la Praga, Buzărnescu va juca împotriva cehoaicei Petra Kvitova (locul 10 WTA), principala favorită. Ambele jucătoare sunt de mână stângă.

Mihaela Buzărnescu este la un pas de primul trofeu WTA din carieră. Este doar pentru a doua oară în acest an când ajunge în finala unui turneu WTA. Sportiva din București se află la cea mai bună clasare din carieră, locul 37, în principal grație finalei de la Hobart (Australia).

Pentru parcursul de până acum în cadrul competiției din capitala Cehiei, jucătoarea din România și-a asigurat 180 puncte WTA și un cec în valoare de 21.400 de dolari.

Mihaela Buzărnescu va juca și în finala probei de dublu a turneului de la Praga, alături de bielorusa Ligia Marozava. Cele două vor întâlni perechea Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia, cap de serie 3).

Spynews.ro