Ca la noi, la nimeni! Steaua şi FCSB sărbătoresc aniversarea câştigării Supercupei Europei

Steaua București și FCSB sărbătoresc aniversarea de 34 de ani a câştigării Supercupei Europei.

O scurtă recapitulare a conflictului de natură juridică: CSA a câștigat procesul pentru palmares cu FCSB și a recuperat marca Steaua de la Gigi Becali. Palmaresul din perioada 1947 – 2003 aparține CSA, dar decizia nu este definitivă și a fost atacată la Curtea de Apel.

Pe 24 februarie 1987, pe stadionul ”Louis II” din Monte Carlo, Steaua câștige duelul cu Dinamo Kiev, scor 1-0, și cucerea Supercupa Europei. Unicul gol al meciului a fost înscris de Gică Hagi.

La 34 de ani de la un succes istoric, două cluburi sărbătoresc aniversarea de la câștigarea trofeului: CSA Steaua și FCSB.

”Iubitorii culorilor roș-albastre își amintesc ziua de 24 februarie nu doar datorită câștigării Supercupei Europei în 1987, ci și grație unei performanțe mai recente, realizate de echipa noastră, care a continuat performanțele extraordinare ale Campioanei Europei din 1986.

Astăzi se împlinesc 16 ani de la un moment fantastic din istoria fotbalului românesc de după 1989, eliminarea celor de la

Valencia C.F

, deținătoarea en-titre a Cupei UEFA, la București, de către echipa noastră, în faza șaisprezecimilor. După 0-2 la Valencia, elevii lui Walter Zenga întoarceau soarta calificării grație ”dublei” lui Andrei Cristea și îi eliminau pe spanioli din competiție în urma loviturilor de departajare.

Clubul nostru le mulțumește jucătorilor din sezonul 2004-2005, care au demonstrat, pe 24 februarie 2005, că valoarea acestui club în Europa a fost și va fi una apreciată în lumea fotbalului continental!” a scris FCSB pe Facebook.

”Steaua Bucureşti cucerea al doilea trofeu continental, în faţa lui Dinamo Kiev, pe 24 februarie 1987. Singurul gol al meciului disputat pe stadionul Louis II din Monte Carlo a fost înscris de Gică Hagi, în minutul 44, din lovitură liberă. Supercupa Europei a fost şi primul trofeu câştigat de Anghel Iordănescu ca antrenor principal.” a scris și CSA Steaua.

Citește și Reacția FRF, după peripeția lui Florinel Coman: „Nu e primul fotbalist care conduce fără permis!”