Toată lumea așteaptă două succese de la Simona Halep, însă Mihaela Buzărnescu pariază și pe meciul de dublu cu Franța și e convinsă că jucătoarele noastre pot să câștige acest duel din semifinalele Fed Cup.

Mihaela e convinsă că fanii români vor face o atmosferă mai frumoasă chiar și decât cea din Cehia.

„Trebuie să ne adaptăm foarte bine la suprafaţă şi la publicul francez şi să jucăm bine pe zgură. A început sezonul pe zgură şi trebuie să fim bine pregătite. Se poate face diferenţa şi la simplu, şi la dublu, depinde de scorurile după simplu. Cred că echipa noastră de dublu este foarte puternică, oricare va fi ea sigur va aduce un punct, bănuiesc.

Francezii sunt patrioţi, vor ţine cu echipa lor şi vor încerca să ne facă să nu ne mai concentrăm foarte mult, dar cred că cehii sunt mult mai puternici, pentru că în Cehia este foarte dezvoltat tenisul şi vin în număr mai mare. Şi noi vom avea susţinători mult mai mulţi decât la Ostrava, aşa că ne vom adapta mult mai bine şi nu cred că vom avea probleme dacă vor fi împotriva noastră aşa de mult.

Avem jucătoare foarte bune, foarte experimentate şi suntem în Top. Cred că suntem toate într-o formă crescendo, niciodată în tenis nu poţi avea aceeaşi forma mereu, tot timpul ai urcuşuri şi coborâşuri. Faptul că suntem unite şi ne înţelegem foarte bine, asta creează o atmosferă foarte plăcută şi ne face să fim mult mai relaxate şi mult mai concentrate în acelaşi timp pe meci, nu pe alte lucruri extra”, a declarat Buzărnescu.

Cum arată echipa României:

Din echipa României, condusă de către Florin Segărceanu, vor face parte Simona Halep (locul 2 WTA), Mihaela Buzărnescu (31 WTA), Irina Begu (82 WTA), Monica Niculescu (133 WTA) şi Raluca Olaru (locul 35 WTA la dublu).

Confruntarea Franţa – România, din semifinalele Fed Cup, va avea loc pe 20 şi 21 aprilie, la Rouen.