“Bursucul”, lăudat după rezultatele cu CFR: “Atâta timp cât e Dan Petrescu în țară, nu ia nimeni campionatul!”

CFR Cluj s-a calificat aseară în grupele Europa League, după o victorie clară, scor 3-1, contra finlandezilor de la KuPS. Astăzi a avut loc și tragerea la sorți, iar din grupa campioanei României mai fac parte AS Roma, Young Boys și ȚSKA Sofia.

Dan Petrescu a reușit încă o performanță cu CFR Cluj. Tehnicianul în vârstă de 52 de ani a condus aseară echipa din Gruia spre o nouă calificare în grupele Europa League, după ce a reușit să treacă fără mari probleme de finlandezii de la KuPS, scor 3-1.

cfr scaled

Această calificare nu a trecut neobservată însă, mai mulți oameni din fotbalul românesc considerându-l pe Dan Petrescu cheia succesului de la CFR Cluj.

“Pe primul loc îl pun pe Dan. El este cheia, din punctul meu de vedere. Fără Dan, această echipă nu ar fi arătat așa cum arată astăzi. Un lot valoric bun, există concurență, sunt jucători pentru care anul trecut a contat enorm pentru că joci cu adversari foarte valoroși, la cel mai înalt nivel și capeți foarte multă experiență. Joci total diferit și au rămas cam aceeași jucători importanți.

Citește și VIDEO | Toni Petrea e categoric! Victoria, singura variantă pentru FCSB în derby!

Scheletul și jucătorii de bază, Dan a ținut foarte mult să rămână. Atunci s-a creat un grup puternic, relații de joc, automatisme, prietenie, se cunosc doar din priviri probabil, iar acest aspect este foarte important. Fără Dan, această echipă nu ar fi avut această stare de spirit, această organizare și aceste rezultate”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău pentru Look.

ovidiu sabau

 

Un fost elev de-al lui Dan Petrescu a avut și el un mesaj ferm pentru echipele din Liga 1, care au speranțe la câștigarea campionatului:

“Atâta timp cât e Dan Petrescu în țară, nu ia nimeni campionatul. Să stea liniștiți. I-am dat mesaj aseară, după meci… I-am scris: Ești mare, grande! Mi-a răspuns. Ținem legătura mereu.”, a declarat Sorin Frunză tot pentru Look.

sorin-frunză

CFR Cluj a terminat anul trecut pe locul 2 în grupa de Europa League, unde a avut ca adversare echipe precum Celtic, Rennes și Lazio, dar a fost eliminată din competiție chiar de câștigătoarea trofeului, Sevilla, fără să piardă vreun meci în fața spaniolilor.

Citește și ‘Uraganul’ Halep face ravagii la Paris! “Victoria este un cadou pentru Darren, azi e ziua lui”