Burleanu, pregătit pentru videoconferința UEFA! Președintele FRF vrea amânarea EURO

Răzvan Burleanu este pregătit pentru videoconferința pe care UEFA o va organiza mâine, 17 martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Răzvan Burleanu va intra mâine, începând de la ora 14:00, în videoconferința UEFA, și va prezenta propunerile sale forului continental.

Mâine, în cadrul videoconferinței, vor fi prezenți reprezentanții celor 55 de federații naționale europene, un reprezentant al sindicatului jucătorilor, FIFPRO, precum și conducerile European Club Association și The European Leagues.

Propunerile președintelui FRF sunt următoarele:

  • Amânarea play-off-urilor pentru Campionatul European 2020 programate în luna martie, precum și a meciurilor Under 21.
  • Amânarea ediției Campionatului European programată să înceapă pe 12 iunie 2020. Astfel, prin suspendarea EURO, va exista suficient spațiu în calendar pentru a putea să încheiem competițiile la nivel național.
  • Decalarea termenului de finalizare al competițiilor naționale. În prezent, acesta este 1 iunie pentru Liga 1, Liga 1 feminin și Liga Elitelor U19 și 21 iunie pentru Liga 1 futsal.
  • Flexibilitate în sistemul de licențiere pentru participarea echipelor românești în cupele europene sezonul 2020/2021, adaptată evoluției pandemice

burleanu-frf

Citește și FRF nu riscă: ”Nu vom face deplasarea în Islanda! Sportul nu poate funcționa în astfel de condiții!”