Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, i-a reamintit lui Cosmin Contra că obiectivul echipei naționale este calificarea la EURO 2020. Burleanu se bucură că au fost convocați din nou Constantin Budescu şi Denis Alibec.

România are nevoie de o victorie cu Suedia (15 noiembrie, Arena Națională) și un egal cu Spania (18 noiembrie, Madrid) pentru a se califica la EURO 2020.

2⃣5⃣ de jucători pentru un singur obiectiv: CALIFICAREA la Campionatul European de anul viitor 👉 bit.ly/32rQv0I #HaiRomania 🇷🇴

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Vineri, 8 noiembrie 2019

Cosmin Contra va pleca de la echipa națională dacă nu va reuși calificarea la Campionatul European.

Obiectivul este calificarea, mai exact o victorie cu Suedia, după care cu siguranţă o să reuşim un egal în Spania. Ca să învingem Suedia trebuie să ne dorim foarte mult. Iar în momentul de faţă sunt absolut sigur că staff-ul tehnic şi jucătorii îşi doresc extrem de mult să obţinem această calificare. Putem să legăm două calificări la Campionatul European, iar acest lucru este important, pentru că din spate vine o generaţie tânără foarte bună şi are nevoie de această scenă unde să poată evolua. Adică pe de o parte la un Campionat European, apoi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Avem nevoie de 11 magicieni în teren cu Suedia, care să facă şi faza ofensivă şi cea defensivă ca să putem să câştigăm. Mă bucur că Budescu şi Alibec au revenit la echipa naţională. Cred că era un pas normal atât timp cât au făcut meciuri foarte bune la Astra, iar Budescu spun eu că a încântat pe fiecare prin execuţiile sale„, a declarat Răzvan Burleanu.

Denis Alibec (28 de ani) și Constantin Budescu (30 de ani) au impresionat în ultima perioadă la Astra Giurgiu. Cei doi n-au mai fost convocați la echipa națională din 2018.

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Budescu și Alibec au impresionat la antrenamentele naționalei