Burleanu anunță REVOLUȚIA! Șeful FRF a dezvăluit proiectul care schimbă Liga I

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a dezvăluit planul cu care crede că va revigora Liga I. Burleanu vizează, în primul rând, ridicarea mizei în playout! 

Una dintre cele mai importante modificări vizează stabilirea unui baraj pentru ultimul loc de Europa League, la care să participe câștigătoarea playout-ului!

europa league trophy uefa football 3332895

Trebuie să dăm o miză sportivă playout-ului. Cea mai bună echipă din playout să dea un meci de baraj pentru ultimul loc calificabil în Europa.

Sau implementarea unui alt tur în playoff. Playoff-ul să se dispute în trei tururi.

Susţinem şi varianta cu 16 echipe. Dar asta presupune ca patru echipe să promoveze direct din Liga a 2-a. Echipele cu suporteri sunt din nou în Liga a 2-a, astfel audienţele vor fi din nou mari.

Echipele au totuşi nevoie şi de infrastructură 16 echipe în Liga 1, zece în playout şi şase în playoff. Meciuri în playout într-o singură manşă, iar toate echipele ar termina campionatul în acelaşi timp“, a declarat președintele FRF la Sport Total FM.

CITEȘTE și ASTA vrea Burleanu! Schimbarea care va face valuri mari în fotbalul românesc

I-am chemat pe cei mai buni experţi din Europa. Playoff-ul competiţiei se termină înaintea playout-ului, e o realitate pe care trebuie să o corectez. A doua realitate e că audienţele TV şi numărul de spectatori din playout sunt inferioare celor din sezonul regulat.

A treia schimbare pe care trebuie s-o luăm în considerare e problema stadioanelor, e nevoie de investiţii. Concluziile duc că trebuie să intervenim în aceste zone“, a adăugat Burleanu.

CITEȘTE și  Răzvan Burleanu vrea introducerea sistemului de arbitraj video în Liga 1