Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat când va fi prezentarea oficială a lui Adrian Mutu în funcția de selecționer al echipei naționale U21.

Până în prezent, ”Briliantul” le-a mai pregătit pe FC Voluntari și echipa U21 a lui Al Wahda.

Comisia Tehnică a FRF l-a propus pe fostul mare internațional pentru postul de selecționer al naționalei de tineret, iar Răzvan Burleanu a anunțat că se va întâlni cu acesta în cel mai scurt timp pentru a stabili ultimele detalii.

De asemenea, președintele FRF, a anunțat că sunt șanse foarte mari ca mâine, 15 ianuarie, Mutu să răspundă întrebărilor jurnaliștilor în cadrul conferinței de prezentare.

„Cel mai important şi cel mai aşteptat subiect este cel legat de validarea lui Adrian Mutu ca selecţioner al echipei naţionale de tineret. Antrenorul care trebuie să califice echipa naţională de tineret la următorul Campionat European, din 2021, este Adrian Mutu. Cum au decurs lucrurile?

Directorul tehnic, care este şi preşedinte al Comisiei Tehnice, a venit în faţa Comitetului Executiv cu această propunere. Ştiţi foarte bine că au fost două şedinţe de Comisie Tehnică în această perioadă de timp, astfel încât Adrian Mutu a fost varianta susţinută de către Comisia Tehnică în ultima ei şedinţă.

Nu vă ascund că deja am avut o discuţie preliminară în această dimineaţă cu Adrian Mutu, pentru a putea să îi prezentăm care sunt obiectivele, care este stafful pe care îl va avea la dispoziţie, toate condiţiile în care va colabora cu FRF. Astăzi sau mâine dimineaţă cel târziu, urmează să mă văd din nou cu el, pentru a putea să agreem termenii contractului dintre el şi FRF.

Primul pas este că trebuie să agreez cu el contractul şi imediat vom anunţa public. Urmează ca mâine, probabil, să organizăm această conferinţă de presă, iar el şi directorul tehnic să răspundă tuturor întrebărilor.

Am avrut să avem o discuţie preliminară pentru a-i prezenta care sunt aşteptările Comisie Tehnice, care este obiectivul, să pot să îi clarific de la bun început că mandatul pe care îl are este să califice această echipă naţională de tineret la următorul Campionat European. Şi, în acelaşi timp, să poată să contribuie la ceea ce noi ne dorim. Un transfer de încredere către jucătorii tineri” a declarat Răzvan Burleanu.

Citește și Totul a ieșit la iveală! Adevăratul motiv pentru care Tănase nu a fost convocat la națională