Constantin Budescu, mijlocașul formației saudite Al Shabab, s-a declarat încrezător în șansele FCSB de a câștiga campionatul în acest sezon. Mai mult, fostul jucător al roș-albaștrilor mizează pe calificarea echipei lui Nicolae Dică în grupele Ligii Campionilor.

Budescu (29 de ani) s-a transferat în această vară în Arabia Saudită, după un sezon în care a impresionat la FCSB. Cu toate acestea, formația bucureșteană s-a clasat pe locul doi în Liga 1.

Poate să ia titlul, de ce să nu poată? Am fost aproape şi anul trecut. Din păcate, am făcut acele greşeli la meciul cu Iaşi şi acolo s-a decis campionatul. Sper ca anul acesta să câştige campionatul şi să ajungă poate şi în grupele UCL. Am văzut că joacă foarte bine, sper să o ţină tot aşa şi să obţină rezultate frumoase şi în Europa. Mă ataşasem de foarte mulţi dintre colegii de la FCSB şi am rămas în relaţii bune„, a spus Budescu pentru Telekom Sport.

„Budi” a dezvăluit și motivul pentru care a acceptat foarte repede oferta arabilor.

Mi-am propus să joc cât mai bine şi să ajut această echipă. Cel mai probabil, dacă Şumudică nu era acolo, nu ajungeam, indiferent de condiţiile financiare. Drept dovadă, am semnat contractul pe care ei mi l-au pus în faţă. M-am simţit bine cu Şumudică la Astra şi am avut o relaţie specială. N-am mai stat pe gânduri şi d-asta am plecat acolo„, a declarat Constantin Budescu.

Constantin Budescu a semnat un contract pe o perioadă de trei ani cu Al Shabab, formație antrenată de către Marius Șumudică, și va avea un salariu de un milion de euro pe sezon. FCSB a încasat 2,5 milioane de euro.