BREAKING NEWS | Varianta pregătită de UEFA în cazuri extreme! FCSB în Liga Campionilor?

Forul european pregătește o idee revoluționară în ceea ce privește sezonul următor al cupelor europene.

Pentru a “pedepsi” federațiile care decid încheierea întrecerilor interne înainte de termen, forul european vrea să folosească un alt criteriu pentru stabilirea participantelor în competițiile continentale. Deși susține că toate campionatele trebuie să se decidă pe teren, șeful UEFA admite că există și o variantă de rezervă în cazul în care pandemia de coronavirus se prelungește, iar data limită de 20 iulie stabilită pentru terminarea campionatelor interne să nu fie respectată. Deja Belgia și Olanda sunt în această situație.

Potrivit unor publicații din Olanda și Anglia, organismul condus de Aleksandr Ceferin pregătește o formulă de desemnare a echipelor calificate în cupele europene chiar și în condiții extreme. Astfel, UEFA vrea să apeleze la coeficientul fiecărui club în parte pentru prezența în stagiunea viitoare a competițiilor continentale, fără să țină cont de clasamentul din fiecare țară. Dacă Liga 1 nu s-ar mai putea relua, atunci FCSB ar urma să preia locul României în Champions League chiar dacă în acest moment se află pe poziția a doua în ierarhia la zi!

“În asemenea circumstanțe, Ceferin ar fi sugerat ca fiecare federație să prezinte o listă cu echipele pentru Europa, dar unele foruri nu ar vor să ia ele decizia, pentru a nu intra în conflict cu propriiile cluburi. Cerând să fie folosit coeficientul UEFA, care este realizat pe o perioadă de cinci ani. Acesta să fie factorul cheie”, a dezvăluit o sursă pentru The Sun.

CITEȘTE ȘI –>>  “Regele Balcanilor” a fost decis! Cine a câștigat “duelul” Hagi-Stoichkov

Spynews.ro