Consiliul de Administrație al clubului FC Voluntari l-a demis pe antrenorul Adrian Mutu, deși acesta a reușit să salveze echipa de la retrogradare. În semn de protest față de această decizie, președintele clubului, Dan Leasă, și-a dat demisia.

3 victorii a obținut FC Voluntari cu Adrian Mutu pe banca tehnică, în 11 meciuri. ‘Briliantul’ a preluat formația ilfoveană la 14 aprilie. 

FC Voluntari s-a salvat cu emoții mari de la retrogradare, în urma barajului disputat cu Chindia Târgoviște. Ilfovenii au câștigat prima manșă cu 1-0, însă în retur au pierdut cu același scor, iar meciul a ajuns la loviturile de departajare, unde echipa lui Adrian Mutu s-a impus cu 3-0.

Dan Leasă a explicat motivele pentru care a ales să plece de la FC Voluntari și a dezvăluit culisele discuțiilor din cadrul Consiliului de Administrație al ilfovenilor.

Mi-am dat demisia pentru că astăzi, în urma unei ședințe ad-hoc, Consiliul de Administrație a decis schimbarea lui Adrian Mutu din funcția de antrenor principal. Eu nu am fost de acord, nu este normal. Sunt cinci membri în Consiliul de Administrație, nu sunt oameni de fotbal, sunt juriști. Probabil că a fost decizia domnului primar (n.a. – Florentin Pandele). Pe Adrian eu l-am anunțat, nu se aștepta. Obiectivul lui Adrian Mutu a fost salvarea echipei de la retrogradare, nimic mai mult. Adrian Mutu avea contract până la sfârșitul anului viitor. Corect era ca Adrian Mutu să continue, pentru că acum vedeam ce poate Adrian Mutu„, a spus Leasă la DigiSport.