Poliţiştii din cadrul IPJ Călăraşi au făcut percheziţii la sediul clubului Dunărea Călăraşi. Oamenii legii au ridicat mai multe dosare ce vizează activitatea economică a clubului în perioada 2014-2016.

Documentele ridicate de poliţişti fac obiectul unui dosar de delapidare întocmit de procurori. Anunţul a fost făcut chiar de către conducerea clubului din Călăraşi, cu menţiunea că acţiunea Poliţiei se referă la fapte din perioada fostei conduceri (când echipa activa în Liga a 3-a şi Liga a 2-a)

Investigaţia ar fi pornit în urmă cu doi ani, iar poliţiştii au mai ridicat documente de la sediul clubului şi în 2017.

Poliţiştii s-au autosesizat în urma unor articole apărute în presa călărăşeană, referitoare la nejustificarea unor sume de bani din cadrul clubului, materiale apărute după un control audit al Consiliului Judeţean şi unul al celor de la Curtea de Conturi.

Fosta conducere a clubului de pe malul Borcei e vizată în acest caz. Fostul preşedinte, Constantin Ştefan, contabilul Ion Runcu, dar şi alte persoane care au ridicat sume de bani din casieria clubului fără a avea vreo calitate în cadrul clubului, ca Viorel Ivanciu şi Marian Dinulescu.

Iată ce scrie în Codul penal la articolul 295 / Delapidarea (1) – „Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Dunărea este penultima în clasamentul playout-ului din Liga 1 şi are şanse mari să retrogradeze după numai un sezon petrecut în prima divizie.