Tribunalul București a decis că despăgubirile pe care FCSB trebuie să le plătească celor de la CSA Steaua, pentru folosirea ilegală a numelui și a mărcii ‘Steaua’, vor fi calculate pe zece ani, nu pe trei ani, așa cum au cerut avocații lui Gigi Becali. 

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Armata cere despăgubiri în valoare de aproape 37 de milioane de euro, pentru folosirea mărcii și a numelui ‘Steaua’ în perioada 2004-2014.

S-a respins excepția prescripției extinctive, Gigi Becali e bun de plată! Va trebui să achite întreg prejudiciul creat în perioada decembrie 2004 – decembrie 2014. Prejudicierea continuă și astăzi. Sunt foarte mulțumit și mă așteptam, pentru că decizia e legală„, a declarat Talpan, juristul CSA Steaua, pentru Gazeta Sporturilor.

În data de 5 septembrie ar trebui să înceapă procesul propriu-zis pentru prejudiciul adus CSA Steaua de clubul FCSB.

La 4 mai, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul intentat de FCSB privind dreptul de folosire a numelui “Steaua”. Această decizie nu mai poate fi contestată la nicio instanţă din România.

Gigi Becali: „E clar faliment dacă se dă decizia asta”

Cum să zici că ţi-am adus eu prejudiciu? Dacă tu nu făceai fotbal, nu aveai voie să faci fotbal. Cum să zici că ţi-am adus eu prejudiciu că vindeam castraveţi, iar tu vindeai roşii. Tu nu aveai voie să vinzi castraveţi. Plus de asta eu nici nu vindeam. Eu nu făceam marketing cu produse cu marca. Eu nu ţi-am adus niciun prejudiciu, nici nu am avut beneficiu, pentru că nu făceam marketing. FCSB nu are patrimoniu 37 de milioane de euro. E clar faliment dacă se dă decizia asta. Cum ceri 3,7 milioane de euro pe an când tu ai marca de 3-4 ani şi ai făcut 40.000 de euro pe an? Nu se poate„, a spus Gigi Becali, în urmă cu câteva zile, la Digi Sport.