Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a luat o hotărâre în cazul plângerilor formulate de cluburile FCSB și CFR Cluj privind depunctarea, în baza unor declarații. Antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, și finanțatorul FCSB, Gigi Becali, au primit avertisment și câte o amendă de 100.000 RON.

Verdictul vine după patru săptămâni în care Comisia, condusă de către Daniel Cernat, a tergiversat luarea unei decizii. Ambele plângeri au fost admise în parte.

CFR Cluj a cerut penalizarea FCSB cu 3 puncte și suspendarea finanțatorului Gigi Becali între 6 și 12 luni, precum și aplicarea unei amenzi de 300.000 de lei.  Becali a fost reclamat pentru declarații xenofobe și pentru că l-a sunat pe antrenorul ardelenilor, Dan Petrescu, înainte de meciul direct.

FCSB a cerut sancţionarea antrenorului Dan Petrescu cu o suspendare de 16 jocuri şi o amendă de 300.000 de lei. În plus, bucureștenii au solicitat depunctarea rivalilor din Cluj-Napoca. 

După remiza CFR-ului în deplasare la Iaşi, scor 1-1, din 22 aprilie, Dan Petrescu a insinuat că FCSB este ajutată în lupta pentru titlu, în special de către arbitri.