BREAKING NEWS | Antonio Conte a fost demis de la Chelsea. Cine va fi noul antrenor

Clubul Chelsea Londra l-a demis pe antrenorul italian Antonio Conte, în urma rezultatelor slabe din sezonul trecut de Premier League. Un alt italian, Maurizio Sarri, ar fi ajuns la un acord cu gruparea de pe Stamford Bridge.

Potrivit BBC, londonezii vor trebui să plătească o compensație financiară către clubul italian Napoli, care l-a demis pe Sarri în această vară, dar continuă să-i achite contractul.

Antonio Conte (48 de ani) o antrenează pe Chelsea din 2016. Italianul a refuzat inițial să plece, cerând suma de bani aferentă ultimului an de contract. În cele din urmă, părțile au ajuns la un acord.

Conte a câștigat un campionat (2017) și o Cupă a Angliei (2018) cu Chelsea. Potrivit datelor BBC, italianul are cel mai bun procentaj de victorii dintre toți antrenorii formației din Londra (cu peste 100 de meciuri).

Conte Chelsea

Maurizio Sarri (59 de ani) a pregătit formația napoletană din 2015, dar n-a reușit să câștige niciun trofeu. La 23 mai, Carlo Ancelotti a fost numit noul antrenor al lui Napoli.

maurizio sarri

Sarri vine la Chelsea alături de una dintre legendele formației pe Stamford Bridge, Gianfranco Zola, care va fi unul dintre secunzi.

În plus, noul antrenor a cerut în mod expres aducerea mijlocașului Jorginho de la Napoli, care ar costa 50 de milioane de euro.

În sezonul trecut din Premier League, Chelsea Londra s-a clasat pe locul 5.