Bratu și meciul pe care nu îl va uita niciodată: “A fost o presiune incredibilă”

Fostul fotbalist al lui Dinamo și-a adus aminte de partida din urmă cu 12 ani împotriva Stelei, în urma căreia a primit porecla “Mitraliera”. 

Meciul s-a jucat pe 4 mai 2008 în penultima etapă a campionatului, într-un moment în care Steaua lupta pentru titlu, iar câinii tocmai ce învinseseră Rapidul și erau siguri de un loc în cupele europene. Pentru fanii roș-albi partida a avut o importanță aparte.

„Am avut o perioadă dificilă la Dinamo atunci. Știu că am bătut cu 2-1 în Giulești, apoi a urmat 2-1 cu Steaua. A fost o presiune incredibilă în acea săptămână, cu multe speculații, cu suporterii care au venit peste noi să câștigăm meciul. Noi nici nu aveam altă variantă în cap. Dar a existat o anumită tensiune pe care am resimțit-o, mai ales că Steaua avea nevoie de un singur punct ca să fie campioană”, și-a adus aminte actualul antrenor pentru Pro Sport.

bratu mitraliera

Bratu explică și gestul rămas celebru după ce a înscris în poarta marii rivale. Dinamo s-a impus în final cu 2-1 și roș-albaștri au pierdut atunci titlul.

„Gestul cu mitraliera a fost unul de care îmi aduc aminte cu plăcere. N-a fost spontan, l-am gândit cu o săptămână înainte. Dar era o problemă, trebuia să dau gol chiar la poarta unde era galeria rivalilor.

Dacă dădeam la cealaltă poartă era dificil să ajung până în dreptul lor. Se descărca mitraliera. A fost un gest venit frumos, mai ales că am dat un gol important și am pasat decisiv pentru Dănciulescu”, a mai declarat Bratu despre meciul istoric din Ștefan cel Mare.

CITEȘTE ȘI –>> Jucătorul la care Dan Petrescu nu poate renunța! Mutarea este acum mai aproape ca oricând