Borussia Dortmund a anunțat transferul fundașului francez Abdou Diallo de la Mainz. Jucătorul în vârstă de 22 de ani a semnat un contract pe cinci sezoane cu BVB.

Potrivit presei germane, Dortmund a plătit 28 de milioane de euro pentru Diallo, care devine al doilea cel mai scump transfer din istoria clubului (după Andre Schurrle – 30 de milioane de euro).

Transferat vara trecută de la AS Monaco, în schimbul a 5 milioane de euro, Abdou Diallo s-a adaptat rapid în Germania și a impresionat în cele 30 de apariții pentru Mainz.

Diallo poate juca atât ca fundaș central, cât și ca fundaș stânga.

Este un fundaș modern, inteligent, cu o tehnică bună. Combinația de talent și versatilitate ne-a atras atenția. Faptul că este căpitanul naționalei Franței U21 vorbește de la sine despre calitățile lui de lider„, a declarat Michael Zorc, directorul sportiv al formației din Dortmund.

Noul antrenor al Borussiei Dortmund, Lucien Favre, va avea la dispoziție patru jucători noi. Pe lângă Diallo, au mai fost transferați mijlocașul central Thomas Delaney (de la Werder Bremen, pentru 20 de milioane de euro), mijlocașul dreapta Marius Wolf (de la Eintracht Frankfurt, pentru 5 milioane de euro) şi portarul Marwin Hitz (de la Augsburg, liber de contract).