RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Bombă chimică în Bănie! Pițurcă a chemat Ministerul Sănătății: „Să vină să ia mostre!”

Gazonul de pe arena Ion Oblmenco este în stare deplorabilă. După ce i-a adus pe reprezentanții Companiei Naționale de Investiții, Pițurcă îi cheamă acum și pe cei de la Ministerul Sănătății. 

Gazonul stadionului făcut din bani publici, prin CNI, pune în pericol sănătatea jucătorilor. Pe lângă gropile din teren, gazonul emană un miros foarte urât, chimic, spun cei de la Craiova.

”Problema este siguranța jucătorilor. Amândouă echipele joacă pe același teren. Jucătorul, în orice moment, se poate accidenta. Nu mai ai control asupra mișcărilor. Poți face entorsă.

Emană acest gazon un miros, ați văzut. Eu repet, Ministerul Sănătății ar trebui să trimită oameni să ia mostre, să schimbăm gazonul cât mai repede”, a declarat Victor Pițurcă.

Fostul selecționer a avut, zilele trecute, o ședință maraton la care au participat primarul Craiovei, reprezentanții CNI și cei ai constructorului.

Primarul a explicat că sunt două variante pentru schimbarea gazonului, aflat – atenție – în garanție!

Constructorul este obligat să-l schimbe, însă doar cu aceeași soluție tehnică, potrivit caietului de sarcini. Or, Pițurcă anunțase că vrea gazon mixt, ca pe Wanda Metropolitano.

Soluția nu poate fi pusă în aplicate decât dacă firma care a construit stadionul refuză să înlocuiască gazonul.

În acest caz, Primăria Craiova se va îndrepta în instanță către constructor. Mai departe, va fi lansată o licitație pentru atribuirea lucrării. Pentru aplicarea gazonului mixt, CNI trebuie să modifice proiectul stadionului.

Procedurile enumerate sunt de durată, iar arena Ion Oblemenco nu va avea fgazonul dorit mai devreme de anul viitor.

CITEȘTE și VIDEO | Probleme mari la Craiova! Constructorul ar putea refuza schimbarea gazonului! Ce spune primarul Genoiu

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare