Bianca Andreescu se revoltă față de situația din SUA! “Rasismul nu are loc în societate”

bianca andreescu

Canadianca de origine română Bianca Andreescu (locul 6 WTA) a luat atitudine în cazul scandalului de rasism din SUA, generat de uciderea lui George Floyd de către poliţişti americani.

Mii de persoane manifestează, uneori violent, în Statele Unite ale Americii împotriva brutalităţii poliţiei şi a rasismului.

Pe 25 mai, la Minneapolis, un afro-american în vârstă de 46 de ani, George Floyd, a fost ucis în urma unei intervenții brutale din partea poliției. Ofițerul de poliție Derek Chauvin a fost arestat şi inculpat de omucidere prin imprudenţă.

Rasismul nu are loc în societate. Este înduioșător să vezi atât de mult vieți nevinovate pierdute din cauza culorii pielii. Nu înțeleg societatea în care trăim și care nu apreciază toate viețile omenești. Rasismul este un comportament învățat și sistematic, trebuie să rezolvăm imediat această situație. Nelson Mandela a spus <Oamenii învață să urască, deci pot fi învățați și cum să iubească. Pentru că dragostea vine mai natural pentru inimile oamenilor decât ura>.

Haideți să construim acum un fundament pentru dragoste. Nu voi ști niciodată prin ce trec oamenii de culoare, dar știu că suntem cu toții egali în fața lui Iisus Hristos și El ne-a învățat să-i tratăm pe ceilalți la fel. Împreună, haideți să luăm măsuri și să protestăm împotriva nedreptății“, a scris Bianca Andreescu pe Twitter.

CITEȘTE ȘI -> Lewis Hamilton ia atitudine în cazul George Floyd! “Rămâneţi tăcuţi în fața nedreptăţii”