România și Franța promit spectacol în semifinalele Fed Cup, iar Irina Begu e sigură că suporterii români vor face din nou spectacol în tribune, așa cum s-a întâmplat și la duelul cu Cehia, de la Ostrava.

Jucătoarea noastră a vorbit și despre atuul echipei noastre.

„Suntem o echipă solidă şi puternică, unită. Avem şansele noastre şi sperăm să le luăm. O să dau tot ce e mai bun şi sper să câştigăm şi această întâlnire. Nu cred că este o schimbare în echipa de dublu. A fost schimbat numărul 5, vine acum Raluca, dar decizia se va lua în ziua de vineri. Deacamdată, nu se ştie cine va juca, echipele se pot schimba chiar şi în ziua meciului, vom vedea în funcţie de scor. Unitatea noastră este atuul, faptul că am fost întotdeauna unite şi ne-am motivat una pe celalaltă, asta cred că a contat cel mai mult, parcursul nostru de la Budapesta în 2014, de când ne-am calificat, asta ne-a ţinut acolo.

Vor fi şi foarte mulţi români, aşa că sunt sigură că nu vom simţi presiunea publicului francez. Zgura este un avantaj, este suprafaţa noastră favorită, dar şi ele joacă bine pe zgură. Va fi un meci foarte greu, dar noi sperăm să-l câştigăm. E greu de comparat Franţa cu Cehia, de fiecare dată a contat foarte mult cine a fost mai în formă, cine s-a simţit mai bine în ziua meciului, dar dacă joci în deplasare este mult mai greu pentru că ai susţinerea publicului şi asta avantajează echipele gazdă. Dar noi ne vom face treaba, nu contează impoitriva cui jucăm, sperăm să fim apte şi la fel de încrezătoare ca până acum”, a declarat Begu, la plecarea spre Franța.