Echipele din Liga 1 au șanse minime să mai joace în Europa League, după ce UEFA a înființat o nouă competiție: Europa Conference League. Deși această decizie poate afecta și FCSB, Gigi Becali a declarat că măsura este corectă, întrucât cluburile din România nu vor să investească pentru a face performanță.

În urma anunțului făcut de UEFA, începând din 2021, în Europa League vor juca doar echipele din ţările clasate pe locurile 1-15 în clasamentul coeficienţilor UEFA. România ocupă în prezent locul 30.

Campioana României va juca în continuare în preliminariile Ligii Campionilor, iar dacă va fi eliminată va merge în preliminariile Europa League.

Ce să facem… Nu avem ce să facem. Voi credeți ca ăștia sunt proști? Până acum ne dădeau banii lor. Acum s-au deșteptat și nu mai vor să ne dea. Orice ban trebuie meritat. Acum s-au deșteptat. Nu ne mai dau buget degeaba. Cum să ne dea ei 15 milioane într-un an, când tu ai 4 milioane buget pe an? Dacă tu ești echipă românească și nu-i interesează pe oameni de tine și tu nu produci bani. Cum să-ți dăm noi bani?

Ma afectează, dar ce sa fac? Dacă eu sunt mic, mă adaptez, stau cu ăia mici. Dacă te interesează, ca țară, fă facilități pentru sport! Nu mai merge să-i păcălim noi să ne dea nouă banii la mișto. Eu așa văd. Alții o să se supere, că nu e drept. Trebuie să înțelegem că nu ne dă nimeni pe degeaba. Degeaba iei și campionatul, pentru că nu o să poți să intri. O să vina echipe puternice din Spania, Italia, nu mai joci în preliminarii doar cu campioane și ăia te elimină.

O sa apară acum fotbaliștii mari din Generația de Aur. Nu vreau să dau nume… Gică Popescu… Dan Petrescu. Nu zic Hagi. Vrei să faci bani, bagă bani în echipă, intră în Ligă și faci bani! Nu mai merge să iei bani pe degeaba.

Noi suntem lumea a treia la fotbal. Cum vrem noi să jucăm în lumea întâi? Vino tu stat și fă niște facilități la fotbal! Vino tu Becali, Hagi, investește și du-te și fă puncte! Nu mai putem păcăli Europa! Noi până acum le furam bani. Noi le luam banii la mișto și ei s-au prins. Mai facem și gălăgie, că nu e corect„, a spus Gigi Becali pentru DigiSport.

În cea de-a treia competiție europeană, UEFA Europa Conference League, vor participa 32 de echipe, fiind opt grupe de câte patru formaţii.

Echipele clasate pe primul loc în cele opt grupe se vor califica direct în optimi, iar formaţiile de pe locurile 2 şi 3 vor participa la un play-off, în urma căruia vor fi stabilite celelalte opt echipe din optimi.

Meciurile vor avea loc tot în zile de joi, precum în Europa League. Campioana UEFA Europa Conference League va juca în grupele Europa League.