FCSB nu va putea disputa partidele de pe teren propriu din cupele europene pe Arena Națională, din cauza unor concerte. ‘Roș-albaștrii’ ar urma să joace tururile preliminare la Târgu-Jiu, pe noul stadion al Pandurilor.

Arena Națională va găzdui două concerte în această vară, Ed Sheeran (3 iulie) și Metallica (14 august), iar Primăria Capitalei va începe pregătirile încă de la finalul lunii iunie.

Dacă va câștiga titlul, FCSB va juca în preliminariile Ligii Campionilor, iar dacă va prinde podiumul va evolua în preliminariile Europa League.

Am vorbit cu fina, cu doamna primar (n.a. – Gabriela Firea). Nu știa nimic despre discuțiile astea cu stadionul, cu concertele. I-am zis că oamenii vor fotbal. Nu știa, a dat ordin ca orice echipă românească care are nevoie de un stadion să poată să-l folosească. S-a greșit cu concertele, acum s-a făcut contract… o să se repare. De acum încolo, s-a promis că Arena Națională o să fie pentru fotbal în primul rând.

Nu știu unde vom juca… Am înteles că suporterii de la Ploiești fac gălăgie. Și la Craiova la fel. Nu vrem să facem discuții cu suporterii, vrem să fie pace. E posibil și la Târgu-Jiu. La Pandurii ar fi bine, vom vedea„, a spus Gigi Becali la DigiSport.

Noul Stadion Municipal din Târgu-Jiu va fi inaugurat în luna iunie. Lucrările au costat peste 21 de milioane de euro. Arena are o capacitate de aproximativ 12.000 de locuri.

Alte variante luate în calcul de FCSB sunt Giurgiu și Ploiești, dar fanii Petrolului au protestat vehement și au cerut Primăriei să nu dea curs unei asemenea propuneri.

Preliminariile cupelor europene, ediția 2019-2020, sunt programate pe 10-18 iulie (turul 1 preliminar), 24 iulie-1 august (turul 2 preliminar), 8-25 august (turul 3 preliminar) și 21-29 august (play-off).