Fanii Barcelonei s-au temut după accidentarea uşoară suferită de Leo Messi în meciul cu Valencia din La Liga. Temerile lor s-au amplificat după ce au auzit că vedeta catalanilor nu s-a antrenat alături de grup în prima zi a săptămânii.

Chiar dacă nu a venit niciun anunţ oficial, surse din interiorul clubului au risipit temerile suporterilor. Messi va fi disponibil pentru meciul de miercuri cu Real Madrid, prima manşă a semifinalelor din Copa del Rey.

„Messi nu s-a antrenat luni din motive de precauţie. Totuşi, nu există dubii în privinţa prezenţei lui în El Clasico. Contactaţi de ziariştii noştri, oficialii Barcelonei au comentat clar: „Nu avem vreun dubiu în privinţa stării de sănătate a lui Messi”. Jucătorul a avut dureri, dar asta nu îl va împiedica să evolueze cu Realul„, a scris Sport.es.

Motivele de îngrijorare ale fanilor sunt legitime. Messi traversează o perioadă de graţie în actualul sezon, iar Barcelona pare mai dependentă ca niciodată de prezenţa sa în teren.

Messi conduce în topul marcatorilor din Europa, cu 19 goluri marcate în actuala stagiune din La Liga.

În toate competiţiile, cifrele lui Messi sunt uluitoare în actualul sezon:

  • 26 jocuri
  • 27 goluri înscrise
  • 14 assist-uri reuşite.

Barcelona şi Real Madrid se vor întâlni miercuri în meciul tur din semifinalele Copa del Rey. Catalanii au câştigat ultimele patru ediţii şi ar putea stabili un record absolut în actualul sezon, cucerind de cinci ori la rând trofeul.