RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Bălănescu e istorie la Dinamo! Cine este noul director general al ‘câinilor roșii’

Noul acţionar majoritar de la Dinamo, Pablo Cortacero, a anunțat că Bogdan Bălănescu nu va mai ocupa funcția de director general al clubului. În locul acestuia va fi numit spaniolul Alex Couto Lago, un antrenor cu licență UEFA PRO care are studii în economie şi business. 

Bogdan Bălănescu (45 de ani) ocupa funcția de director general la Dinamo din aprilie 2019, fiind numit de către Ionuț Negoiță. Ulterior, Bălănescu a intrat în conflict cu fanii ‘câinilor roșii’, care i-au cerut demisia în repetate rânduri.

Noul director general de la Dinamo vine tot pe filiera spaniolă și va fi prezentat în următoarele zile.

Acum vom organiza totul și la birouri, cu noul director general și persoanele noi care au venit acum cu mine (n.r. Marcos Rubino, noul director al Academiei Dinamo), ne vor ajuta să facem un club și mai mare. Noul director general al lui Dinamo este o persoană foarte pregătită, a fost antrenor de fotbal, a fost la Compostela, e tobă de fotbal, a scris multe cărți și e foarte profesionist. Cred că va ajuta foarte mult în noua structură a lui Dinamo. Numele lui este Alex Couto”, a declarat Pablo Cortacero pentru doardinamo.ro.

cortacero-dinamo

Alex Couto Lago este un antrenor de fotbal cu licență UEFA PRO. Are un master în fotbal, obținut la Universitatea din Murcia. De asemenea, este licențiat în economie și administrarea afacerilor la Universitatea din Santiago de Compostela.

A antrenat echipele SD Ordenes, SC Compostela, Atletico Ribeira, Montaneros de la Coruna. A fost comentator pentru TVG2 și Radio Voz din Spania. De asemenea, Alex Couto a dezvoltat activități de analiză și consultanță pentru diferite cluburi și antrenori profesioniști de fotbal.

Noul director general de la Dinamo a ținut cursuri private legate de predarea fotbalului la Universitatea Miquel de Cervantes din Valladolid. De asemenea, a scris cărți apreciate în Spania, ”Marile școli ale fotbalului modern” sau ”Fotbal total. Tacticile care au schimbat istoria”.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare