Gheorghe Popescu este convins că naţionala României poate prinde biletele pentru EURO 2020. Fostul căpitan al tricolorilor le-a transmis un mesaj jucătorilor lui Cosmin Contra.

În ziua în care a împlinit 52 de ani, Popescu a declarat că nici nu concepe un alt rezultat în afara victoriei în Insulele Feroe, dar şi la Bucureşti, în partida cu Norvegia.

„Eu cred că exagerăm în momentul în care ne temem de Feroe, pentru că eu refuz să cred că nivelul echipei naţionale este la nivelul la care să ne temem de Insulele Feroe. Va fi un meci, cu ghilimelele de rigoare, de antrenament, vom câştiga fără probleme şi vom merge cu încredere contra Norvegiei” – a declarat Popescu la Digi Sport.

Popescu mizează pe ambiţia tricolorilor şi crede că cele mai importante meciuri ale toamnei, cu Norvegia şi Suedia, vor fi tratate într-o manieră specială.

„Bineînţeles că este importantă forma pe care o au la echipele de club, că nu poţi să joci prost la echipa de club şi să joci bine la echipa naţională. Dar aici este o chestie de suflet, de ambiţie, de a fi sau a nu fi la campionatul european şi abordarea asta trebuie să fie” – este convins Popescu.

Gheorghe Popescu a evoluat la echipa naţională din 1988 până în 2003 şi a adunat 115 selecţii sub tricolor. Fostul internaţional a evoluat pentru România la cinci turnee finale.