Chinezii de la Guizhou Zhicheng au decis soarta lui Dan Petrescu după ce echipa a retrogradat matematic. Antrenorul român va mai rămâne în funcţie doar pentru ultimele două etape ale sezonului.

Cu un salariu de cinci milioane de euro, Petrescu nu a reuşit să salveze echipa de la retrogradare. Chinezii vor să reducă grila de salarii pentru că nu îşi mai permit cheltuielile, după ce în ultimul an şi jumătate investiseră masiv în lot.

Dacă ar fi reuşit să menţină echipa în prima ligă, Petrescu ar fi încasat un bonus de trei milioane de euro.

Campion cu CFR Cluj în sezonul trecut, antrenorul în vârstă de 50 de ani ar putea reveni în Gruia. Totuşi, cel puţin la nivel declarativ, oficialii campioanei nu iau în calcul varianta.

„În ceea ce îl priveşte pe Dan Petrescu, el e apreciat foarte mult pentru performanţa realizată aici, dar în acest moment antrenorul nostru este Antonio Conceicao. El are contract până în vară. Chiar ieri am avut o discuţie cu o parte din acţionarii clubului şi dacă lucrurile continuă pe aceeaşi linie chiar ne gândim la prelungirea contractului cu Antonio Conceicao pentru încă un sezon” – a anunţat Daniel Stanciu la Digi Sport.