Imediat după terminarea ultimului joc al finalei, fetele noastre au declarat că gândurile le zboară deja la următorul turneul final continental, cel din 2021, care se va desfășura la Cluj-Napoca.

Româncele vor să scrie din nou istorie și să-și apere trofeul pe teren propriu.

„Sunt bucuroasă că fac parte din cea mai bună echipă a Europei. Este un sentiment de nedescris”, a spus Eliza Samara, dublă campioană europeană la tenis de masă.

„Cred că formăm o echipă foarte bună, am încercat din răsputeri să ne apărărm titlul din 2017, am jucat foarte bine și ne bucurăm că am reușit să luăm din nou aurul. Ne dorim ca peste doi ani, la Cluj, să ne apărăm titlul. Vrem să facem tripla”, a afirmat și Daniela Dodean.

„Avem cea mai bună echipă din Europa…este un lucru incredibil! Știm că peste doi ani nu ne va fi ușor la Cluj, dar ne dorim să ne aprăm titlul la noi acasă”, își propune Bernadette Szocs.

Campioană europeană en-titre, echipa României este formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu și Irina Ciobanu.

România are în palmares cinci titluri de campioană europeană la tenis de masă pe echipe, la feminin, obținute în 1992, 2002, 2005, 2017 și 2019.