Dimitris Melissanidis, patronul lui AEK Atena şi unul dintre cei mai bogaţi 100 oameni ai lumii, a avut un atac abject la adresa românilor. Totul s-a întâmplat la o cină la care miliardarul din capitala Greciei i-a invitat pe jurnaliştii acreditaţi la club.

Melissanidis a vrut să îi răspundă lui Răzvan Lucescu pe tema momentelor controversate din sezonul trecut. Atunci, jucătorii de la AEK Atena au părăsit terenul de joc la Salonic după ce Varela a înscris un gol valabil în minutul 90, la scorul de 0-0! După cinci minute de proteste, reuşita a fost anulată, iar AEK a refuzat să mai iasă de la cabine când arbitrul Kominis a anunţat că jocul se va relua totuşi de la 1-0 pentru gazde! Cei de la AEK şi-au justificat refuzul după ce, în fotografii, s-a observat că patronul lui PAOK, Ivan Savvidis, era înarmat atunci când a intrat pe teren.

Momentul a fost decisiv pentru soarta titlului, pierdut de PAOK ca urmare a depunctărilor! Lucescu nu a ratat niciun prilej de a reaminti episoadele: „Am câştigat titlul pe teren şi în sezonul trecut, dar nu am putut sărbători. A fost un furt, iar asta nu se va schimba niciodată!” – au fost cuvintele repetate de antrenorul român. Realitatea l-a nemulţumit şi pe boss-ul de la AEK Atena, care nu ar mai fi plătit primele promise jucătorilor săi pentru câştigarea campionatului în sezonul trecut!

În sezonul recent încheiat, AEK a terminat pe locul al treilea şi a fost învinsă de PAOK pentru al treilea an consecutiv în finala Cupei Greciei. Frustrarea patronului l-a făcut să iasă la atac, iar Lucescu a fost una dintre ţintele sale:

„El spune că am furat campionatul! Cine spune asta? Oare românii au doctoratul în furt? Korydallos (n.r: cea mai mare închisoare din Grecia) este plină de români!” – au fost cuvintele jignitoare ale magnatului din industria petrolieră.

Interesant este amănuntul că Melissanidis este primul patron al echipelor mari din Grecia care şi l-a dorit pe Răzvan Lucescu pe banca tehnică. S-a întâmplat cu un an înainte ca antrenorul român să semneze cu PAOK. Bun prieten cu Christos Panopoulos, patronul lui Xanthi, Melissanidis şi-ar fi dorit să îl „deturneze” pe român, dar Răzvan a refuzat să îl trădeze pe patronul echipei sale de atunci!