Atac la cei care blochează accesul FCSB pe arenele bucureștene: “Nu ai cum să lași stadionul gol că așa vrei tu”

Robert Pongracz, vicepreședintele LPF, a dezavuat politica dusă de administratorii noilor arene construite în Capitală care ar dori o exclusivitate în ceea ce privește folosirea lor. 

Cele mai cunoscute exempe în acest caz sunt stadioanele Ghencea și Arcul de Triumf.

„Dacă faci o investiție din bani publici, trebuie să te gândești cum să nu fii în pierdere. Evident, nu ai cum să spui că lași stadionul gol că așa vrei tu. Acest «Așa vreau eu» nu îți aduce niciun venit ca să acoperi o eventuală gaură. Cei care administrează aceste stadioane trebuie să facă ceva ca să fie multifuncționale.

Îi înțeleg și pe cei de Federația de Rugby în legătură cu stadionul Arcul de Triumf. A fost casa lor, dar ar trebui să se gândească, fără ceartă, cum vor acoperi investiția stadionului. Dacă nu sunt multe competiții de rugby, ar trebui să închirieze și la alte sporturi. Asta ar trebui făcut și cu stadionul Armatei”,a declarat oficialul Ligii, în cadrul emisiunii Podcast cu Theo. 

ghencea stadion

Acesta atrage însă atenția cluburilor că trebuie să facă eforturi pentru a nu căuta mereu alte arene pe care să își desfășoare meciurile de pe teren propriu.

„Eu cred că fiecare club ar trebui să aibe casa lui. Joacă într-un loc, iar data următoare joacă pe altă arenă. Nu acesta e ADN-ul fotbalului.

Și cluburile care vin din Liga a 2-a ar trebui să se gândească că ar trebui să se dezvolte regional, să aibe casa lor, nu să promoveze în Liga 1 și să își caute stadion”, a mai adăugat Pongracz. 

CITEȘTE ȘI –>> Echipa naţională poate da lovitura la Jocurile Olimpice: ,,Nu ar fi o surpriză dacă se va lupta pentru o medalie la Tokyo”