Ilie Năstase a decis să se implice în conflictul dintre Ion Țiriac și Serena Williams, pe tema vârstei și a greutății sportivei americane. Fostul lider al clasamentului ATP consideră că declarațiile lui Țiriac despre Williams nu reprezintă un motiv de supărare și că absența Serenei din turneul de la Madrid nu este o pierdere.

Serena Williams nu va participa la competiția pe zgură din perioada 4-13 mai. Anunțul nu a fost făcut de către sportivă, ci de către organizatori, care au invocat probleme medicale pentru absența americancei. Însă un motiv plauzibil este conflictul pe care l-a avut cu Ion Țiriac, proprietarul turneului din Spania.

Ce dacă nu va juca la Madrid? Ce pierdere… oricum pierdea din primul tur. Ea nu face față pe zgură. Sunt ele (n.a. – jucătoarele) prea sensibile la vârsta asta, că sunt pe cale de retragere. Sunt doar niște interpretări idioate. Ce putea să-i spună Ion Țiriac, că arată bine? Dacă ești slabă, ești slabă, dacă ești grasă, ești grasă! El a făcut probabil o comparație între fetele care joacă acum în circuit și Serena„, a spus Năstase pentru Evenimentul Zilei.

“Are 36 de ani și 90 de kilograme” vs “Este un comentariu ignorant și sexist”

Serena Williams a avut o replică dură la declarațiile făcute de Ion Țiriac înaintea turneului de la Madrid. Fostul lider mondial WTA a catalogat drept “ignorant și sexist” comentariul lui Țiriac despre vârsta și greutatea sportivei americane, care a născut o fetiță la 1 septembrie 2017.

Cu tot respectul, [Serena Williams] are 36 de ani și 90 de kilograme. Mi-ași dori ca tenisul feminin să aibă alte opțiuni“, a spus Țiriac pentru Sport Bild.

Serena Williams, câștigătoare a 39 de titluri de Mare Șlem în carieră (23 la simplu, 14 la dublu feminin și 2 la dublu mixt), a fost extrem de deranjată de aceste declarații și a anunțat că vrea să discute cu miliardarul român.

Mereu spun că oamenii au dreptul la o opinie. În mod cert, tenisul feminin înseamnă mai mult decât mine. Mult mai mult, dar voi discuta cu el, credeți-mă, voi discuta cu el. Este un comentariu ignorant și sexist, poate că este un bărbat ignorant“, a spus Williams într-un interviu pentru New York Times.

Episodul „Ciocolată cu lapte”

Ilie Năstase nu se află la prima declarație controversată în privința Serenei Williams. În 2017, înaintea partidei de Fed Cup dintre România și Marea Britanie, Năstase a spus în glumă despre Serena, însărcinată la acea vreme: „Să vedem ce culoare are copilul. Ciocolată cu lapte?„.

Serena Williams l-a acuzat de rasism pe Ilie Năstase și a cerut sancționarea românului de către Federația Internațională de Tenis.

Mă dezamăgeşte să aflu că trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face astfel de comentarii rasiste la adresa mea şi a copilului meu nenăscut şi comentarii sexiste împotriva colegelor mele. Voi continua să iau atitudine şi să mă ridic pentru ceea ce este drept. Mulţumesc cu umilinţă ITF pentru atenţia pe care o acordă tuturor faptelor din acest caz„, a spus Serena.