Atac DUR lansat de Thibaut Courtois la adresa Franței: ”A prestat antifotbal!”

Franța a învins, marți, Belgia cu 1-0 și s-a calificat pentru a treia oară, în ultimii 20 de ani, în ultimul act al Cupei Mondiale.

La finalul meciului, Thibaut Courtois, 26 de ani, goalkeeper-ul naționalei Belgiei i-a acuzat pe jucătorii lui Deschamps că au practicat antifotbal, notează dhnet.be:

“A fost un meci frustrant. Franţa a prestat antifotbal. S-a apărat cu 11 oameni pe ultimii 40 de metri. Jucătorii săi au rămas în jumătatea lor de teren şi au mizat pe contraatacuri, profitând de viteza lui Griezmann şi a lui Mbappe. Este dreptul lor. Eu am avut câteva intervenţii, însă nu am primit gol la o ocazie mare, în afara acelui corner. Păcat.”, a spus Courtois.

Citește și Ce scriu francezii după victoria cu Belgia. Eroul Umtiti, pentru L’Equipe: ”Am fost 11 câini pe teren”

De asemenea, portarul ”dracilor roșii” a ținut să sublinieze faptul că este dezamăgit că a pierdut în fața unei echipe care nu a fost mai puternică:

“Cel mai frustrant este că am pierdut în faţa unei echipe care nu a fost mai puternică decât noi. Pur şi simplu s-au apărat, la fel ca în meciul cu Uruguay. Este păcat pentru fotbal că Belgia nu a câştigat, dar dacă vedem meciul,nu au fost ocazii mari.

courtois

Am avut dificultăţi în a face pase bune, centrări bune… Este greu de câştigat un astfel de meci. Ar fi putut fi 0-0 şi să se ajungă la loviturile de departajare. Dar a fost acel corner…”, a adăugat el.