RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Atac dur al selecționerului Croației împotriva politicienilor. „Nu sunteţi bine-veniţi în vestiarul nostru”

Selecționerul Croației, Zlatko Dalici, a transmit un mesaj dur pentru politicienii croați care vor să profite de pe urma succesului echipei naționale de fotbal la Cupa Mondială din Rusia. 

Dalici a anunţat că jucătorii croaţi vor dona premiile primite în urma participării la Cupa Mondială, pentru ajutorarea unor copii defavorizați. Croația a pierdut finala disputată împotriva Franţei, scor 2-4.

Această generaţie de fotbalişti a reuşit să demonstreze că o echipă poate ajunge pe cele mai înalte culmi indiferent de ţara din care provine, buget sau felul în care arată stadioanele. Scriu aceste rânduri din cauza situaţiei dificile în care se află Croaţia. Suntem cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, guvernată de oameni consideraţi ca fiind membri ai unei organizaţii criminale. Croaţia este ţara din care milioane de oameni au plecat în ultimii 20 de ani. Astăzi, în Croaţia, mulţi oameni nu reuşesc să-şi acopere nevoile de bază, tinerii nu pot să-şi plătească educaţia, sistemul sanitar este la pământ iar cel juridic este corupt şi îi protejează pe marii afaceriști.

Le cer politicienilor şi tuturor reprezentanţilor autorităţilor care au dus poporul spre mizerie şi disperare să stea departe de echipa naţională. Nu sunteţi bine-veniţi la noi în vestiar, nu vrem să facem poze sau să vă strângem mâna. Sunteţi cei care aţi făcut Croaţia una din cele mai sărace ţări din Europa. V-aţi făcut vouă viaţa mai bună, şi aţi creat condiţii imposibile de viaţă în Croaţia. Avem copii care n-au văzut niciodată Marea Adriatică, asta deşi Croaţia are mai mult de 1.000 de kilometri de plajă. Avem copii care merg flămânzi la culcare pentru că părinţii lor, şomeri, nu au ce să le dea de mâncare.

Vă rog să respectaţi decizia noastră, de a nu purta tricouri sau folosi succesul nostru pentru promovarea voastră. Folosindu-vă de succesul nostru aţi submina valoarea muncii noastre şi realizările noastre„, a precizat Zlatko Dalici într-un comunicat.

Membrii Guvernului Croației au purtat în Parlament tricouri ale echipei naţionale, după calificarea în finala Cupei Mondiale din Rusia.

Deși au pierdut finala cu Franța, croații au fost întâmpinați ca niște eroi la Zagreb, de către peste 100.000 de persoane.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare