RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Aşa s-a votat pentru retrogradarea lui Dinamo! Un singur club din Liga 1 s-a abţinut

Dinamo a ajuns la mâna cluburilor din Liga 1 în lupta pentru evitarea retrogradării. Singura şansă a alb-roşiiilor a rămas mărirea numărului de echipe.

După decizia Comitetului de Urgenţă al FRF, conducerea LPF le-a cerut cluburilor din Liga 1 puncte de vedere legate de felul în care se va stabili clasamentul final în playout.

Cele două variante au fost ca ierarhia stabilită după numărul de puncte pe meci să fie realizată pe baza întregului sezon sau doar pe baza partidelor disputate în playout. În prima variantă, Dinamo s-ar fi salvat fără probleme de la retrogradare. În cea de-a doua, „câinii” erau pe loc direct retrogradabil.

Gazeta a aflat în ce fel au răspuns reprezentanţii cluburilor din Liga 1. Singurul club care s-a abţinut de la vot a fost Universitatea Craiova.

Cine a votat pentru criteriul puncte per meci exclusiv în play-out, deci DINAMO SĂ RETROGRADEZE

 1. FCSB
 2. CFR CLUJ
 3. Hermannstadt
 4. Clinceni
 5. Voluntari
 6. Iași
 7. Chindia

Cine a votat pentru criteriul puncte per meci pentru întreg sezonul, deci DINAMO SĂ SE SALVEZE

 1. Dinamo
 2. Viitorul
 3. Astra
 4. Gaz Metan
 5. Botoșani
 6. Sepsi

Astfel, Dinamo rămâne cu o singură şansă concretă de a juca în Liga 1 şi în următorul sezon: mărirea numărului de echipe la 16! Şi aici, Gino Iorgulescu a lăsat de înţeles că hotărârea va aparţine tot cluburilor. Mărirea numărului de echipe ar însemna implicit şi diminuarea sumelor pe care fiecare club ar urma să le încaseze din drepturile de televizare.

„Nu am nimic împotriva ideii de 16 echipe dacă cluburile din Liga 1 agreează această variantă. Întotdeauna voi susține regulile unei opțiuni democratice, iar situația de criză generată de COVID-19 poate determina inclusiv această măsură”, a declarat preşedintele LPF pentru Gazeta.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare