Armenia – România | Banner uriaș în tribunele stadionului de la Erevan: “Frați de cruce, frați de sabie”

Selecționata României va juca în această seară, de la ora 19:00, contra Armeniei, surpriza din preliminariile Mondialului de anul viitor!

Naționala lui Mirel Rădoi va avea parte de o deplasare dificilă la Erevan. “Tricolorii” vor juca în compania unui adversar aflat pe val în aceste moment și care va fi susținut în tribunele stadionului de aproximativ 4.500 de suporteri. România ocupă în acest moment locul al patrulea în ierarhie, cu trei puncte acumulate după cele două partide disputate până în acest moment. De cealaltă parte, Armenia se află pe locul secund al grupei, la egalitate de puncte cu liderul Germania.

romania
Sursa foto: Profimedia Images

Potrivit ultimelor informații de la Erevan, organizatorii partidei au propus la ședința tehnică afișarea în tribunele stadionului a unei pânze imense pe care să apară stemele celor două țări, alături de următorul mesaj: „Frați de cruce, frați de sabie”. FRF și UEFA nu s-au opus acestei idei, astfel că oficialii români au anunțat acest lucru, astăzi, pe pagina de Facebook a echipei naționale: „Banner emoţionant al fanilor armeni acceptat de FRF și UEFA la ședința tehnică pentru meciul de diseară”.

Acest mesaj va fi amplasat cu ocazia comunității pe care armenii au construit-o în România cu câteva secole în urmă. Printre personalitățile românești cu origini armenești sunt Ana Aslan (medic), Spiru Haret (matematician), Anda Călugăreanu (artist), Gheorghe Asachi (scriitor), Garabet Ibrăileanu (critic literar). Din fotbalul românesc, cei mai cunoscuți armeni sunt Florin Halagian și Gheorghe Chivorchian.

Citește și LIVE BLOG | Drumul spre Mondial trece prin Erevan! Cum ar putea arăta România în meciul cu Armenia