Aripi pentru fiul Regelui! Generalul îl cere la naționala mare!

Fostul selecționer Anghel Iordănescu crede că Ianis Hagi s-a copt pentru naționala mare! Generalul îl sfătuiește pe Contra să-l cheme măcar la lotul lărgit și îl laudă pe Gică Hagi pentru generația de excepție.

Ianis Hagi a marcat direct din corner cu Bosnia și a dat pasa decisivă la primul gol al României, cel înscris de Adrian Petre.

Anghel Iordănescu este de părere că Ianis (19 ani) este bun de naționala mare.

“Cred că jucătorii trebuie felicitaţi, ei sunt viitorii mari fotbalişti ai echipei naţionale. Îi felicit şi pe Mirel Rădoi şi pe Daniel Isăilă.

Să fim corecţi, o parte dintre jucătorii tineri care au apărut în ultima perioadă au apărut datorită lui Gică Hagi.

Hagi a realizat un lucru fabulos cu această Academie, de la câştigarea campionatului, până la promovarea acestor tineri la echipe de tradiţie sau la echipa naţională. 

Ianis a crescut enorm, cu tot cu lacunele lui, pentru că uneori ţine prea mult de minge, dar a crescut fantastic. Parcă ne e oarecum peste mână să recunoaştem că a progresat şi cred că ar trebui să fie în lotul lărgit al echipei mari.

Măcar adus acolo între cei 22-25 de jucători din lotul mare. Are nevoie să simtă că este băgat în seamă. Am făcut şi eu asta, şi Lucescu, şi Piţurcă. Asta îi stimulează pe jucători”, a declarat Iordănescu la Telekomsport.