Arena Naţională nu i-a purtat noroc! Eşec istoric pentru Diego Simeone

Atletico Madrid a ales Arena Naţională pentru meciul cu Chelsea, însă stadionul din Bucureşti nu a mai fost cu noroc pentru Diego Simeone.

Argentinianul cucerea în 2012 trofeul UEFA Europa League cu Atletico, după o finală disputată pe Arena Naţională. Cu Chelsea, Atletico a înregistrat însă o contraperformanţă istorică pentru mandatul lui Simeone.

Până la întâlnirea cu londonezii, Atletico nu pierduse niciun meci jucat în calitate de gazdă în UEFA Champions League cu Simeone antrenor.

Reuşita superbă a lui Giroud a făcut diferenţa la singura greşeală a meciului: degajarea ratată a lui Hermoso care a anulat poziţia de ofsaid a francezului. Doar doi jucători îi mai dăduseră gol lui Atletico în deplasare într-o dublă eliminatorie: Kaka în 2014 şi Isco în 2017.

Pus la zid pentru tactica negativă din meciul cu Chelsea, Simeone a reacţionat la final.

“Nu ştiu la ce se aşteptau cei care critică. Toată lumea poate avea o părere. Prin organizare şi talent, am încercat să creem pericol atunci când am recuperat mingea” – a declarat antrenorul argentinian la final.

De partea cealaltă, Thomas Tuchel are un start perfect cu Chelsea. Nu a pierdut în opt meciuri consecutive, dintre care şase au fost încheiate fără gol primit.